Takaisin

Asiakaspalvelu

050 5598 727
ti - to klo 8:30 - 16:00
Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@ilmanhaltija.fi

Tietosuojaseloste

ElfAir Oy:n tietosuojaseloste

Toukokuussa 2018

Henkilötietojen suojaaminen on tärkeää Ilmanhaltijalle (ElfAir Oy:lle). Olemme sitoutuneita suojaamaan tietojasi ja toimimaan oikeuksiesi ja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Lue tämä tietosuojaseloste huolellisesti. Saat siitä tärkeää tietoa siitä, miten käytämme henkilötietojasi ja lisäksi tietosuojaseloste kertoo lailliset oikeutesi.

Kun käytämme tässä tietosuojaselosteessa sanaa “sinä”, viittaamme joko sinuun tai sinun puolestasi valtuutettuna toimivaan henkilöön tai edunsaajaan tai muuhun henkilöön kotitaloudessasi tai organisaatiossa. Kun käytämme sanaa “me”, viittaamme ElfAir Oy:öön.

Tietojesi kerääminen ja käyttäminen

Kerättävät tiedot vaihtelevat siitä riippuen, miten käytät palvelujamme. Saamme keräämämme henkilötiedot joko suoraan sinulta. Tietojesi käyttö on sallittua soveltuvan henkilötietolainsäädännön nojalla. Useimmissa tapauksissa henkilötietojesi käyttö perustuu palvelujamme koskevan sopimuksen valmisteluun (esim. myyntitilaus) tai täytäntöönpanoon taikka oikeutettuun etuumme, mutta joissakin tapauksissa (esim. lain niin edellyttäessä) käyttömme voi perustua suostumukseesi (esim. uutiskirjeen tilaaminen).

1. Markkinointi

Keräämme ja käsittelemme seuraavia tietojasi: henkilötietosi kuten nimi, kotiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, asuinmaa.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle sähköpostimarkkinointia, mikäli olet hyväksynyt erikseen uutiskirjeen tilaamisen. Käytämme uutiskirjeen lähettämiseen Mailchimp-ohjelmistoa. Voit halutessasi lukea tarkemmat Mailchimpin omat yksityisyydensuojatiedot englanninkielellä täältä.
  • Käytämme tietojasi tilauksen toimittamiseen.
  • Silloin, kun meillä on asiaa tilauksesi käsittelyyn tai toimitukseen liittyen (sähköpostitse tai puhelimitse), esim. tuotetta ei ole saatavilla tms.
  • Maksupalvelujen tarjoajat kuten Checkout Finland Oy, jonka toiminnot sijaitsevat Suomessa.
  • Taloudellisten palvelujen tarjoajat kuten perintätoimisto Intrum, joka sijaitsee Suomessa ja, jolle voimme siirtää kanssasi tehtyyn sopimukseen perustuvat saatavamme, jos esim. maksuja tuotteista ja palveluista ei ole tehty ajallaan.
  • IT-järjestelmätoimittajat kuten Nebula, jonka toiminnot sijaitsevat Suomessa ja, joka toimittaa meille sähköposti- ja pilvipalveluita ja, joita käytämme asiakassuhteiden hallintaan liittyvien tietojen säilyttämiseen.
  • Analysointi- ja hakukonetoimittajat kuten Fonecta ja Medialuotsi, jotka sijaitsevat Suomessa ja, jotka auttavat meitä verkkosivujemme parantamisessa ja optimoinnissa.

2. Tarjouspyyntö sähköpostitse

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja: nimi, kotiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Käytämme tietojasi ainoastaan tehdäksemme sinulle tarjouksen joko puhelimitse tai sähköpostitse.

3. Tuotteidemme tilaaminen

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja: nimi, kotiosoite, yhteyspuhelinnumero(t), sähköpostiosoite sekä maksutiedot.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

4. Verkkosivujemme käyttö

Sivustollamme käytetään evästeitä. Lisätietoa evästeistä.

Keräämme anonyymia / ei-personoitua tietoa näiden työkalujen kautta:

• Google Analytics

• Facebook Business Manager

• Mailchimp

Hyödynnämme evästeitä sivuston ja käyttäjäkokemuksen kehittämisessä, online-markkinoinnin seurannassa sekä uudelleenmarkkinointiyleisön keräämisessä.

Evästetietoja kerätään aina, kun vierailet Ilmanhaltija.fi-sivustolla.

Voit halutessasi käyttää sivustoa selaimesi salatussa incognito-tilassa.

5. Tietojen luovuttaminen

Emme myy tietojasi kolmansille osapuolille. Me voimme kuitenkin jakaa tietojasi Sandbox Groupin yhtiöille liittyen IQAir- ja icleen-tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamiseen (esim. takuuasiat ja tekniset viat). Tietoja ei käytetä markkinointitarkoituksiin.

Koska toimintamme edellyttää taitoja ja resursseja muilta yhtiöiltä, meillä on tarve jakaa tietojasi valituille, alla listatuille vastaanottajille näiden toimintojemme suorittamiseksi. Näillä yhtiöillä on vastaavat lailliset velvoitteet meitä kohtaan tietojesi suojaamiseksi. Vaihtoehtoisesti me pysymme edelleen vastuullisina siitä, mitä nämä yhtiöt tekevät tiedoillasi. Vastaanottajatyyppejä, joiden kanssa jaamme tietojasi, ovat:

  • Maksupalvelujen tarjoajat kuten Checkout Finland Oy, jonka toiminnot sijaitsevat Suomessa.
  • Taloudellisten palvelujen tarjoajat kuten perintätoimisto Intrum, joka sijaitsee Suomessa ja, jolle voimme siirtää kanssasi tehtyyn sopimukseen perustuvat saatavamme, jos esim. maksuja tuotteista ja palveluista ei ole tehty ajallaan.
  • IT-järjestelmätoimittajat kuten Nebula, jonka toiminnot sijaitsevat Suomessa ja, joka toimittaa meille sähköposti- ja pilvipalveluita ja, joita käytämme asiakassuhteiden hallintaan liittyvien tietojen säilyttämiseen.
  • Analysointi- ja hakukonetoimittajat kuten Fonecta ja Medialuotsi, jotka sijaitsevat Suomessa ja, jotka auttavat meitä verkkosivujemme parantamisessa ja optimoinnissa.

Mikäli meidät tai merkittävän osan omaisuudestamme hankkii kolmas osapuoli, tällöin tietosi siirretään uudelle omistajalle. Uutta omistajaa koskevat tietojesi osalta samat lait kuin meitä.   

Mikäli myymme minkä tahansa liiketoimintamme tai omaisuuttamme kolmannelle osapuolelle, tällöin paljastamme tietosi tällaisen liiketoiminnan tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle.

6. Automatisoitu päätöksenteko

Verkkokauppamme kautta tehdyn tilauksen valmistelemiseksi ja täytäntöönpanemiseksi meidän voi olla välttämätöntä käyttää automaattista päätöksentekoa luottotietotarkistuksiin sekä palvelujemme hinnoitteluun liittyen. Sinulla on oikeus pyytää manuaalista luonnollisen henkilön tekemää päätöksentekoa automatisoidun päätöksenteon sijaan, voit kertoa meille mielipiteesi sekä riitauttaa automatisoidusti tekemämme päätöksen.

7. Tietojen siirto ulkomaille

Säilytämme tietojasi Euroopan talousalueella (ETA) tai maissa, joissa on vastaava tietosuojan taso. Tällaisissa maissa on vastaavat lait kuin Suomessa koskien tietojasi.

Jakaessamme tietojasi yhtiöille, jotka sijaitsevat (i) ETA:n ulkopuolella tai (ii) maissa, joissa on vastaava tietosuojan taso, edellytämme sopimuksin näiltä yhtiöiltä, että ne käsittelevät tietojasi vastaavalta pohjalta kuin me. Tällaisissa tapauksissa varmistumme siitä, että siirrettyjä tietoja suojataan. Lisätietoja siirroista sekä kopiot siirtosopimuksista ovat pyynnöstä saatavissa meiltä.

8. Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi käyttääksemme niitä tässä ilmoituksessa kerrottuihin tarkoituksiin ja niin kauan kuin lakien ja säännösten mukaiset säilyttämistä koskevat vaatimukset edellyttävät. Joissakin tilanteissa, kun olet kieltänyt markkinoinnin, voimme merkitä tietosi siten, että tiedämme olla ottamatta sinuun yhteyttä jatkossa.

Mikäli säilytämme tietojasi muuhun tarkoitukseen kuin verkkokauppamme kautta tehdyn tilauksen valmistelemiseen tai täytäntöönpanemiseen, kuten esimerkiksi kirjanpitoa varten, säilytämme tietojasi vain, mikäli se on ko. tarkoituksen mukaista ja/tai laissa määrättyä. Esimerkkeinä säilytysajoista kirjanpitosäännösten perusteella säilytämme tietojasi enintään kymmenen vuotta ja palvelujamme koskevien sopimusten täytäntöönpanon osalta säilytämme tietojasi kymmenen vuotta asiakassuhteen päättymisestä mahdollisia oikeudellisia vaatimuksia varten.

Kun meillä ei ole enää lakiin perustuvaa perustetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme ne turvallisesti henkilötietojen säilytyspolitiikkamme mukaisesti.

9. Oikeutesi

Sinulla on erinäinen määrä oikeuksia liittyen henkilötietoihisi.

Sinulla on pääsy tietoihisi, oikeus saada rekistereissämme olevat virheet korjatuiksi, oikeus saada henkilötietosi poistetuiksi sekä oikeus rajoittaa tai vastustaa tietojen käsittelyä. Sinulla on myös oikeus peruuttaa antamasi suostumus, oikeus kieltäytyä vastaanottamasta markkinointia sekä joissakin tilanteissa sinulla on oikeus saada tietosi siirretyksi sinulle tai kolmannelle osapuolelle, sekä oikeus vastustaa profilointia ja automatisoitua päätöksentekoa.

Voit myös tehdä valvontaviranomaiselle (www.tietosuoja.fi) valituksen henkilötietojesi käsittelystä toimestamme.

Yhteystiedot ja valitukset

Ensisijainen yhteyshenkilö liittyen tähän selosteeseen, mukaan lukien pyynnöt käyttää rekisteröidyn oikeuksia, on tietosuoja-asioista vastaava henkilömme. Tietosuoja-asioissa voi ottaa yhteyttä seuraavasti:

Sähköpostitse: asiakaspalvelu@ilmanhaltija.fi

Postitse: Yliopistonkatu 58 B, 4. krs, 33100 Tampere

Mikäli sinulla on reklamoitavaa tai huoli liittyen siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi, ole hyvä ja ota yhteyttä ensisijaisesti meihin ja yritämme ratkaista asian niin pian kuin mahdollista.

Tämän tietosuojaselosteen tilanne

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty toukokuussa 2018. Pidätämme oikeuden muuttaa tätä selostetta aika ajoin.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä

Verkkosivustollamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa evästeistä

Hyväksyn evästeiden käytön
Evästeiden käyttö

Eväste on palveluntarjoajan web-palvelimen käyttäjän tietokoneelle tallentama tiedosto, käytännössä eväste on pieni nimetön käyttäjäkohtainen tekstitiedosto, joka tallentuu käyttäjän verkkoselaimeen. Palvelin voi myöhemmin lukea evästeen ja näin kyseinen selain voidaan tunnistaa (esim. käyttäjän palatessa aiemmin vierailemalleen sivustolle). Evästettä voi myöhemmin käyttää vain sen tallentanut palvelin eikä evästeistä voida tunnistaa käyttäjää tai aiheudu vahinkoa käyttäjän laitteelle.


Evästeet jaetaan lähtökohtaisesti istuntokohtaisiin ja pysyviin evästeisiin, istuntokohtaiset evästeet vanhenevat käyttäjän lopettaessa web-palvelun, pysyvät evästeet säilyvät selaimessa tietyn aikaa tai kunnes käyttäjä poistaa ne. Evästeet helpottavat sivustojen käyttöä ja mahdollistavat tiettyjä toiminnallisuuksia, kuten istunnon muistamisen, sivustojen käyttäjäkohtaisen personoinnin ja helpon tunnistautumisen palveluun.


Käytämme evästeitä palveluidemme toiminnallisuuden mahdollistamiseen. Evästeiden avulla voimme myös kerätä tietoa sivustoillamme vierailevien käyttäjien päätelaitteista ja verkkoselaimesta. Kerättyä tietoa voidaan käyttää analytiikkaan ja markkinoinnin kohdistamiseen. Evästeiden avulla palvelujemme käyttö on käyttäjälle helpompaa ja esitetty markkinointi on tarkoituksenmukaisempaa ja kohdistetumpaa.


Eväste sisältää ainoastaan yksilöllisen, istuntokohtaisen tunnuksen jonka avulla voidaan tunnistaa sivustolla vieraileva verkkoselain.


Käyttämällä verkkosivujamme annat suostumuksesi edellä kuvatun kaltaiseen tietojenkäsittelyyn. Voit tietenkin myös estää evästeiden käytön, tällä voi kuitenkin olla haittapuolensa, sillä evästeet ovat teknillinen ratkaisu selaimien ja www-palvelimien yhteyskäytäntöjen toteutuksessa, eivätkä monet internet-sivustot toimi kunnolla ilman evästeitä. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista.


Voit tyhjentää evästehistorian verkkoselaimen asetuksista. Tällöin tunniste joka on asetettu selaimeen ja siihen perustuva verkkokäyttäytymisprofiili poistuu. Toimenpide ei estä uusien evästeiden tallentumista selaimeen.


Kolmannen osapuolen evästeet


Käytämme kolmansien osapuolten hallitsemia mainontaevästeitä esitelläksemme tuotteitamme sekä omilla että muiden osapuolten sivustoilla. Voit poistaa käytöstä tietyt kolmansien osapuolten hallitsemat mainontaevästeet kolmansien osapuolten hallintasivustoilta. Näitä ovat mm. Google DoubleClick.


Monissa verkkoselaimissa on mahdollista estää kolmansilta osapuolilta tulevat evästeet. Tällöin selain sallii vain evästeet jotka tulevat suoraan käytettävästä verkkopalvelusta. Toimenpide tehdään selaimen asetuksista (estää kaikkien kolmansien osapuolten evästeet) tai Your Online Choices – sivuston avulla (mahdollisuus määrittää estot yrityskohtaisesti).